VESTUVIŲ MENIU. KAS BUS POPULIARU?
Tikriausiai ne viena nuotaka jau spėjo susipažinti su 2016 metų vestuvinių suknelių tendencijomis, kurias dar visai neseniai, ant podiumo sudiktavo garsiausi pasaulio dizaineriai ir mados namai. Vizažistai ir plaukų stilistai taip pat jau paruošė naujų tendencijų puokštę skirtą jaunosios ir pamergių makiažui bei plaukų stiliui. Tačiau, ar žinote, kokios tendencijos ateinančiais metais turėtų vyrauti maisto ir gėrimų sferoje? Norime jums pateikti sąrašą dalykų, kurie bus populiarūs ant vestuvinio stalo ateinančiais metais, o kuriuos vertėtų pamiršti. Taigi, kam sakote TAIP? O kam NE?
"Food Projects" nuotraukos
TAIP: Miniatiūriniai užkandžiai. Ypatingai desertai!
Ši tendencija pradėjo ryškėti jau 2015 – aisiais metais, kuomet vestuvėse vis dažniau pasirodydavo mini keksiukai, pyragėliai ant pagaliukų ar mažos spurgytės. Tačiau ateinančiais metais ši tendencija pasieks maksimumą ir sprogs pačiais įvairiausiais pavidalais. Žmonės tiesiog dievina vieno kąsnio sumuštinius, užkandžius ir desertus, o galimos jų prezentacijų variacijos tiesiog pritrenkiančios. Tokie miniatiūriniai užkandžiai ne tik nuostabiai atrodo, tačiau taip svečiai turi galimybę paragauti visų skanėstų, kadangi jie yra patiekiami mažomis porcijomis, o juos valgyti ypač patogu ir paprasta. Be to, žmonės ypač mėgsta įvairovę. Tad nustebinkite juos!
NE: Maistas, kuris nedera.
Anksčiau žmonės nesukdavo galvos kaip išradingai patiekti maistą savo svečiams. Užkandžiai nebuvo derinami prie vestuvių temos, o vestuvių meniu daugiau ar mažiau buvo visų panašus. Tačiau modernėjant pasauliui, modernėjant vestuvėms bei suvokimui apie jas, vestuvių planuotojai, dekoro specialistai bei patys jaunieji, maistą pradėjo naudoti ne tik kaip energijos šaltinį, tačiau jis tapo ir dekoro elementas bei neatsiejama vestuvių vizijos dalis. Todėl ateinančiais, 2016 – aisiais metais, maisto derinimo tendencija šoktels į aukštumas. Norite turėti šiuolaikiškas bei skoningas vestuves – pasirūpinkite jog viskas tarpusavyje derėtų! Maistas taip pat!
TAIP: Sentimentalus maistas
Šiuo atveju kalbame apie tokį maistą, kuris kažkur nukelia, kažką primena ar kaip kitaip įtakoja mūsų savijautą. Galbūt draugystės pradžioje lankėtės Prancūzijoje ir ten pirmą kartą paragavote gardžiųjų Macarons skanumynų ar Canneles pyragaičių? O galbūt lankėtės Italijoje ir ten pirmą kartą ragavote ypatingųjų itališkų makaronų su krevetėmis, kurių skonį burnoje jaučiate dar iki šiol? Būtinai patiekite juos! Taip turėsite galimybę, nuostabias atostogas išgyventi dar kartą ir prisiminti dėl kokių priežasčių ketinate likti kartu visą gyvenimą. Mamos kepiniai, bei vietinės užkandinės, kurioje pirmą kartą pasibučiavote, ledų kokteiliai taip pat puikiai tiks. Tiesiog patiekite skoningai ir patraukliai.
NE: Standartinis gėrimų meniu
Neslėpsime, gėrimai vestuvėse yra labai svarbus elementas, todėl nereikėtų į tai numoti ranka. Ateinančiais metais tikrai neužteks svečiams po nosimis pakišti standartinį meniu, kurį sudarys šampanas, vynas, degtinė ir brendis. Turėsite pasistengti labiau! Mes tikrai nesakome, kad turite pamiršti vyną vestuvėse. Tikrai ne! Juk vynas – tai klasika, jis privalomas kiekvienose vestuvėse, tačiau turėtumėte patiekti ir įdomesnių gėrimų savo svečiams. Turime dėkoti meistriškiems kokteilių profesionalams, kurie iškėlė šią vadinamąją kokteilių kultūrą ir suteikė mums galimybę pažvelgti plačiau į alkoholinius gėrimus. Nustebinkite savo svečius patiekdami įvairiausius kokteilius, kurie priblokš ne tik savo skoniu, tačiau taip pat ir sudėtimi bei egzotiška išvaizda.