VESTUVIŲ MENIU – KĄ PASIRINKTI?
Dažniausiai jaunieji negalvoja KOKIO maisto norėtų per vestuves, o pasirenka iš pasiūlytų toje vietoje, kur rengs ceremoniją. Apgalvokite kiekvieną meniu detalę ir svečius nustebinkite puikiu maistu, o ne įprastomis mišrainėmis. Mes turime jums keletą idėjų.
Apgalvokite temą
Turbūt jau mintyse turite susikūrę savo vestuvių viziją ir galite apibūdinti jų tema keliais žodžiais – tradicinės kaimiškos, modernios, romantiškos paplūdimio ar elegantiškos restorane. Prie viso to priderinkite maistą, kuris atspindėtų vakaro nuotaiką. Pajūryje užtektų dailių paprastų užkandėlių, sodyboje galite uždegti daug grilių ir kepti mėsą svečių akivaizdoje, o restorane nustebinti kažkuo labai subtiliu.
Pasinaudokite regiono privalumais
Jei vestuvės vyks ne didmiestyje, o kokiame nors Lietuvos regione, pasidomėkite kas ten skanaus. Gal ten kepa nuostabius skruzdėlynus, o gal pajūryje vykstančiose vestuvėse svečius pradžiuginsite šviežiai rukyta žuvimi. Taip pat įdomu išbandyti ir senoviškus dzūkiškus, žemaitiškus ar kitus regioninius patiekalus.
Paverskite maistą pramoga
Kodėl maistą turi atnešti padavėjos lėkštėse? Gaminimą ir valgymą galima paversti smagiu procesu. Pakvieskite suši meistrą ir jis gali sukti japoniškuosius gardėsius svečių akivaizdoje, o norintys galės išmokti juos gaminti. Šašlykus “gyvai” gali kepti tikras gruzinas, o ispaniško maisto šefas milžiniškoje keptuvėje gali ruošti paelja ir pasakoti apie šio patiekalo subtilybes.
Visi kartu
Sukurkite draugišką ir šeimyninę atmosferą dalindamiesi pagrindiniais patiekalais. Tegu kiekvieną patiekalą atneša didžiulėje lėkštėje ir patiekia stalo centre, bulvės gali garuoti irgi viename puode, salotos – kitame. Kiekvienas įsidėjęs norimą kiekį siųs kitam ir taip sukursite labai jaukią atmosferą.
Meniu – jums
Vestuvės – jaunavedžių diena, todėl pasistenkite per jas labiausiai pradžiuginti save. Viena iš idėjų – patiekalus rinktis, tokius, kurie ką nors jums reiškia ar juos labiausiai mėgstate. Gal per pirmąjį pasimatymą vaikščiojote parke iš valgėte “hotdogus”? Patiekitų jų svečiams ir papasakokite visą istoriją.
Skirkite dėmesio patiekimui
Svečiai labiausiai valgo ne burna, bet akimis ir visad prisimins ne kokio skonio buvo patiekalas, bet kaip visa tai atrodė. Būkite originalūs ir maistą patiekite originaliai – sriubą galite supilti į išskaptuotą moliūgą ar supilstytą į kokoso riešutų kevalus. Salotas papuoškite gėlių žiedais, o spalvinguosius šaltibarščius supilstykite į mažas taureles su skiltele bulvės.
Mažiau yra daugiau
Auksinė taisyklė galioja ir maistui. Nereikia persistengti nei su kiekiais, nei su patiekalų gausa. Svarbu keletas užkandžių, skanus pagrindinis patiekalas ir viskas. Daug dailiau puota atrodys be musėmis nutūptų mišrainių bliūdų ar apdžiūvusios duonos kalnų.
Medaus mėnesio meniu
Jei nesugalvojate derančio vestuvių temai maisto, “priderinkite” jį prie medaus mėnesio. Gal vykstate į Ispanijos salas – gaspačo sriuba, tortilla de patatas užkandžiams ar paelja tikrai nustebins svečius. Kiekviena šalis turi išskirtinį meniu, o juo pasimėgauti gali ir jūsų svečiai. Tai būtų toks pirmas pasisveikinimas su medaus mėnesiu.
Nuotrauka „Linas foto”, dekoro autoriai – „Prestige Idea”