SKANIAUSI VESTUVINIAI TORTAI

Organizuojant vestuvių šventę planavimo kalendoriuje visada įrašomas punktas „Torto dekoravimas“, „Torto puošyba“ ir pan. Bet neretai pamirštamas torto skonis. Užsakydami tortą busimieji jaunavedžiai sulaukia klausimo: „Kokio skonio torto norėsite?“ arba „Kokio įdaro tortui pageidaujate?“ Tada pora susižvalgo ir gūžteli pečiais. Patys nustemba. Atrodo, tiek laiko suko galvas, kelių aukštų torto reikia ir kokių dekoracijų trokšta, o apie torto vidų ir nesusimąstė. Bet tai svarbu, nes tortas turi patikti ne tik nuotakai ir jaunikiui, bet visiems svečiams.
Nuotrauka Artūro Baroniūno, nuotrauka.lt
Kad nuspręsti būtų lengviau, pristatome kelis gardžius, lengvus ir gaivius skonius:
– Biskvitinis tortas, perteptas lengvu grietinėlės ir Filadelfijos sūrio kremu. Nors dominuoja kremas, bet pastarasis nesaldus ir labai švelnaus skonio, todėl toks tortas yra lengvas ir patiks daugeliui.
– Tiramisu tortas, pasižymintis ypatingu lengvumu. Tortą sudaro šviesūs biskvitai ir purus grietinėlės bei Maskarponės sūrio kremas. Šis tortas gardinamas arba persikų džemu, arba vynuogių želė. Dažniau pasirenkamas persikų džemas dėl subtilaus saldžiarūgščio skonio.
– Maskarponės sūrio tortas, kurį sudaro šviesus, purus biskvitas ir Maskarponės sūrio sluoksnis. Tortas labai lengvas ir patiks visiems, kurie nemėgsta kreminių, saldžių tortų.
– Vasarą ypač populiarūs tortai, kuriuose dominuoja uogos, pavyzdžiui, braškės. Puikiu pasirinkimu bus purūs biskvitai, pertepti gaiviu braškiniu grietinėlės ir jogurto kremu ir pagardinti želė gabalėliais bei šviežiomis braškėmis.
– Geras sprendimas bus tortas, kuriame dominuoja bananų skonis, kadangi pastarasis yra švelnus ir gaivus. Nesaldus, lengvas tortas bus šviesių biskvitų, perteptų purios, neriebios grietinėlės ir šviežių bananų gabalėlių sluoksniu.
– Jogurtinis tortas, kuriam naudojami ir šviesūs, ir šokoladiniai biskvitai. Tortas perteptas grietinėlės ir persikinio jogurto kremu. Dažnai pertepimui pagardinti naudojami persikų želė gabalėliai, suteikiantys subtilaus saldžiai rūgštaus poskonio ir gaivumo.
– Visgi jei norėsite solidaus vestuvinio toro, tai rekomenduojamas „Ambasadorius“, išsiskiriantis prabangiu, ypatingu skoniu. Pertepimui naudojamas sviestinis-šokoladinis kremas, pagardintas romu, arba karamelizuotas kavos kremas su brendžiu ir lazdyno riešutais. Biskvitai gali būti riešutiniai, kokosiniai, su aguonomis, dažnai panaudojamas vienas morenginis biskvitas.
Tokių tortų, kaip „Napoleonas“ siūlome nesirinkti, nes jie labai sunkiai pjaustosi, trupa ir bus sudėtinga valgyti.