VESTUVINIS TORTAS: KOKS TURĖTŲ BŪTI 2016?
Tokie gražūs, tokie puošnūs ir tokie skanūs! Taip, taip, kalbame apie vestuvių pažibą ir šventę vainikuojantį gražuolį – vestuvinį tortą! Koks jis turėtų būti? Kaip išsirinkti? Kaip dekoruoti? Ir apskritai kodėl tai svarbu? Vestuvinis tortas, kaip ir kiti vestuviniai elementai, koja kojon žengia su tendencijomis, todėl ir ateinantys metai atneš naujų skonių, modernių gamybos technikų, stulbinančių dekoro elementų bei kitų šiuolaikiškų naujovių. Taigi, kokius tortus rinktis 2016 – aisiais metais?
„Liu paty“ tortas
Nuogas, nuogas, nuogas!
Sušunkame tris kartus Valio šiai sparčiai augančiai vestuvinių tortų tendencijai, kuri Olimpo kalno viršūnėje sėkmingai laikysis ir ateinančiais metais. Vadinamasis Naked – nuogas tortas tampa vis didesne užgaida vestuvėse. Trumpai tariant, nuogas tortas yra toks, kurio sudėtis matoma plika akimi. Jo nereikia aplieti saldžiu glajumi ar grietinėle, o jo puošybai naudojamos šviežios uogos ar gėlės. Nuogas tortas yra puikus pasirinkimas sveikos gyvensenos bei natūralumo apsėstiems jaunavedžiams, kadangi jo gamyboje naudojama mažiau cukraus. Tai ne tik gražus ir šiuolaikiškas desertas, tai puiki alternatyva saldiems, daug cukraus turintiems gardėsiams. O ką jau kalbėti apie jo grožį!
Sviestinis kremas vėl ant bangos!
„Liu paty“ tortas
Ši tendencija yra visiška priešingybė pirmajai, tačiau ji bus ne ką mažiau populiari ateinančiais metais. Sviestinis kremas gali būti naudojamas kaip torto sudėtinė dalis arba kaip dekoro elementas. Šiuo atveju kalbame apie tokį kremą, kuomet yra sumaišomas sviestas ir cukraus pudra, o to pasekoje gaunamas standus kremas, kuris tobulai tinka tortų puošybai. Ar žinote tas nuostabias kremo kepurėles ant mažų keksiukų? Būtent! Apie šį kremą ir kalbame! Tokiu pačiu kremu yra dekoruojami ir nuostabiausi tortai bei kiti desertai, tačiau šiuo metu jis yra daug modernesnis, įvairesnių spalvų bei skirtingų tekstūrų.
Piešimas rankomis
„Liu paty“ tortas
Tapyba rankomis tai dar viena universali tendencija, kuri bus populiari ateinančiais metais. Tai itin bohemiška, elegancija bei prabanga dvelkianti tendencija. Tai yra puikus būdas parodyti savo šventės viziją bei idėją tiesiog ant torto. Galite panaudoti savo vestuvinės suknelės motyvus ar pakvietimų detales, ypatingai jeigu jie taip pat rankų darbo. O galbūt norite ant torto palikti kitokį pėdsaką, žodį ar paveikslėlį? Ateinančiais metais galėsite tai daryti! Trumpai tariant bus populiarūs tokie tortai, prie kurių bus prisiliesta rankomis. Paprastus puošybos elementus, kaip gėlytės, įvairios linijos ar taškeliai, teks užmiršti.
Dekadentiški skoniai
„Liu paty“ tortas
Dar viena, itin moderni tendencija, tai dekadentiškų skonių paletė. Pamirškite standartinius vanilės ar šokolado skonio tortus, dabar skoniai įvairesni bei labiau egzotiški. Galbūt nustebsite, bet pats populiariausias 2016 – ųjų metų vestuvinio torto skonis bus sūrios karamelės! Tikrai taip! Teks išlipti iš vanilinės komforto zonos ir pasinerti į dekadentiškas naujoves. Ant bangos taip pat bus baltojo šokolado putėsių, citrinų, šampano, aštrių apelsinų, žaliosios arbatos ar latte skoniai. Tad pasiruoškite nustebinti savo gomurius!