VESTUVĖS GAMTOJE? BŪTINA INFORMACIJA APIE IŠVAŽIUOJAMUOSIUS POBŪVIUS
Šiais laikais vestuvių ceremonija gali vykti ne tik civilinės metrikacijos biuruose, bet ir kitose jums brangiose vietose. Ten pat galite švęsti ir pačias vestuves. Ir tai nebūtinai turi būti sodyba ar dvaras! Pasistatykite erdvią ir gražią palapinę romantiškame gamtos kampelyje.
Kalbamės su restorano “Natali” vadove Natalija Ignatjeva, kuri išvežamuosius pobuvius rengia jau ne vienerius metus.
Rinkitės patyrusius
Išvežamieji pobūviai yra specifinė veiklos sritis kuriai reikia specialių indų ir kitų daiktų, todėl jeigu planuojate vestuves už miesto – rinkitės tą restoraną, kuris turi patirtį. Restoranas “Natali” turi specialius terminius indus, kuriuose maistas ilgai karštas ir šviežias ar marmutus – kuriuose galima pašildyti patiekalus. Taip pat atkreipkite dėmesį ar jūsų užsakyti maisto tiekėjai turi visus reikiamus leidimus.
Netinka kai kurie produktai
Iškart nusiteikite, jog ne visi patiekalai tinka pervežimui. Teks atsisakyti taip mėgstamų lietuviškų mišrainių su majonezu, nes su juo sumaišytos daržovės pastovėjusios praranda išvaizdą, o vietoje jo rinktis sveikesnį alyvuogių aliejų.
Taip pat šildyti negalima, pavyzdžiui, Kijevo kotletų, o vietoje to geriau rinktis šviežios mėsos gabaliukus, kuriuos bus galima pašildyti garuose.
Čirškinkite mėsytę vietoje
Užsienyje labai populiaru, bet Lietuvoje vis dar neįprasta kepti mėsą vestuvių šventės metu. Profesionalus virėjas grilyje galėtų iškepti įvairios rūšies ir skonių mėsą ar jos gaminius, o svečiai skanautų vietoje. Bus ne tik pamalonintas pilvas, bet papildoma atrakcija akims ir nosiai.
Geriau ruoštis blogam orui
Dar viena “smulkmena”, kurios numatyti negali niekas – oras. Visi mes tikimės, kad saulė dangum ridinėsis, bet iš tiesų rekomenduojame ruoštis blogiausiam. Būtinai išsinuomokite palapinę (puiku, jei tai daro maistą pristatanti bendrovė). Jeigu jos nereikės – pakelsite šonus ir naudosite kaip šokių aikštelę ar poilsio zoną. Jeigu lis – visi džiaugsis nesugadinta švente. Paviljone vestuves galima švęsti iki vėlyvo rudenio. Pasirūpinę specialiais šildytuvais ir klojamomis grindimis švęsti galėsite net siaučiant rudenio lietui.
Priderinkite prie sodybos
Turi mėgstamą sodybą, bet joje negamina maisto 100 žmonių arba jis jums nepatinka? “Natali” restoranas rūpinasi ir tokių klientų poreikiais. Galima atvežti ne tik paruoštą maistą, bet net ir įrangą šventei – kėdes, stalus. Jeigu sodyba visa tai turite – atkreipkite dėmesį kokie jie. Norisi, jog kėdės dėrėtų prie šventės stilistikos, o ant stalo žmogui būtų skirta bent 50 centimetrų serviravimui.
Išvežamaisiais pobūviaisi profesionaliai pasirūpins restoranas “Natali” www.restoranasnatali.lt