PLANUOTOJOS PATARIMAI: TOBULOS VAIŠĖS PO CEREMONIJOS
Šeštadienio popietę vaikštant po Vilniaus senamiestį galima pastebėti, jog iš bažnyčių išėjusios ką tik susituokusios poros dar ilgokai buriuojasi prie šventės vietos kartu su savo svečiais jaukiai kalbėdamiesi, fotografuodamiesi ir keldami šampano taures. Tuo tarpu dar tik apie savo šventę svajojančioms poroms iškyla klausimas, ar svečių vaišinimas prie bažnyčios yra būtinas? Jei taip, kaip reikėtų tai atlikti be rūpesčių, bet kartu suteikiant išskirtinį dėmesį svečiams?
Pataria vestuvių planuotoja Sonata www.vestuviusonata.lt
Visuomet sakau, jog nėra vieno recepto visoms vestuvėms, tad, jei nenorite užsibūti ilgiau prie bažnyčios, tiesiog visas linksmybes ir šampaną perkelkite į šventės vietą! Visgi, nepamirškite, jog išėjus iš bažnyčios svečiai norės jus apkabinti, pasveikinti, išsakyti pačius gražiausius žodžius, įteikti dovanas ar nusifotografuoti. Tai užima laiko, tad, kol vieni svečiai bendrauja su jumis, kitiems būtų malonu pasiūlyti šampano. Be to, taurių susidaužimas tampa smagiu jungiamuoju momentu, kuomet visi kartu bendrai pasidžiaugia už ką tik susikūrusią šeimą.
Bene svarbiausias klausimas, kaip pasirūpinti, jog viskas praeitų sklandžiai ir be rūpesčių? Mano patarimas – išlaikykite tobulą balansą tarp paprastumo ir vaišingumo. Jums tereikia nedidelio stalelio ant kurio sutilptų visos taurės. Geriausia – be jokios staltiesės, kaspinų ar kitų papuošimų, nes, jei neturite vestuvių planuotojos, papildomi elementai gali apsunkinti jus arba jūsų svečius. Beje, nepamirškite, jog prie bažnyčios susirinks daugiau svečių nei šventės vietoje, todėl pastatykite kelias papildomas taures. Jei taurių liks – pasiūlykit papildomą šampaną nevairuojantiems svečiams. Būtinai turėkite ir keletą taurių su vandeniu negerentiems – jas išdėliokite kitame stalelio kampe.
Be jokios abejonės, taurės turi būti tik stiklinės! Daugelis galvoja, jog sutaupys savo biudžetą, jei pirks plastikines taures, tačiau iš tiesų nuomotis kokybiškas stiklines šampano taures yra daug pigiau nei pirkti vienkartinės. Tiesiog daugelis apie tai net nepagalvoja ar pritrūksta laiko pasidomėti!
Užkandžiai prie šampano turėtų būti kuo paprastesni, nes nenorėtumėte, jog jūs ar jūsų svečiai išsiteptų drabužius. Taigi, geriausiai tinka tokie užkandžiai, kuriems neprireiktų servetėlių ir vienu kąsniu būtų galima juos įsidėti į burną neužlaikant per ilgai rankose. Prie šampano idealiai tinka braškės, kitos uogos (žemuogės, trešnės, gervuogės), triufeliai (tokiu atveju svarbu, kad stalelis būtų pavėsyje), saldainiai be popierėlių, tokie kaip rafaelo rutuliukai (juk nenorėtumėte, jog vėjas po to šiukšles išnešiotų po visą teritoriją), mini eklerai ar spalvoti makaronsai.
Keletas patarimų ir priminimų:
1) visuomet pasiklauskite kunigo, ar jis neprieštarautų tokiam pasibuvimui
2) sutvarkykite teritoriją po šventės
3) neužsibūkite per ilgai, 30 min. yra optimaliausias laikas
4) stalelį statykite toliau nuo bažnyčios durų ir toliau nuo gatvės, nes turite pagalvoti ir apie kitas poras
5) nepalikite tuščių šampano butelių matomoje vietoje, nes tai labai sugadina tiek nuotraukas, tiek bendrą estetinį vaizdą
6) taurės ir šampanas turi būti paruošti vos tik svečiams išėjus iš bažnyčios, todėl nepradėkite dėlioti taurių ir pilstyti šampano prie svečių. Tokiu atveju reikia įpareigoti vieną ar kelis asmenis (dažniausiai tai būna liūdininkų pareiga), kurie pasirūpintų taurėmis ir šampanu. Žinoma, geriausias variantas yra paprašyti pagalbos vestuvių planuotojos, kuri galėtų padirbėti prie bažnyčios 2 valandas ir pasirūpintų, jog jums išėjus iš bažnyčios viskas būtų paruošta, o po to – sutvarkyta ir jums nereikėtų rūpintis nei taurių plovimu, nei tuščiais šampano buteliais, nei stalelio sulankstymu, vežiojimu ir kitomis detalėmis apie kurias žinome tik mes 😉
"Vestuvių sonata" ir "Weird Beard Photography" nuotraukos