Nealkoholiniai gėrimai vestuvėse: idėjos ir receptai
Baigėsi tie laikai, kai vestuvių šventė vykdavo tris dienas ir tris naktis, kuomet svarbiausia buvo – kuo didesnis alkoholio kiekis. Dabar vestuvių svečiams siūlomi gurmaniški alkoholiniai gėrimai, neretai kviečiami profesionalūs barmenai vestuvėms, siūlomi ir puikūs nealkoholiniai gėrimai. Kokie jie galėtų būti?
Kombučia
Arbatos gėrimas, pagamintas su specialiu arbatos grybu bei pagardintas įvairiomis sultimis ar kitais aromatingais priedais. Gazuota kombučia vestuvėms bus ne tik skani, bet ir sveika dėl joje esančių natūralių probiotikų.
Nealkoholinis alus
Pasiūlykite svečiams keletą nealkoholinio alaus rūšių, kuriuos dabar gamina net ir mažiausios “craft” tipo alaus daryklos.
Natūralios sultys
Barmenas gali išspausti ne tik apelsinų ar obuolių sulčių tiesiai prieš akis, bet ir pagardinti įvairių kitų vaisių ar daržovių sultimis. Tokie gėrimai vestuvėms bus universalus pasirinkimas, tiksiantis visiems svečiams: nuo vaikų iki suaugusių.
Glotnučiai
Tai bus gardūs ir egzotika alsuojantys gėrimai vestuvėms. Tradiciškai glotnučiai gaminami iš sutrintų vaisių ir daržovių. Dabar galite rasti iš anksto paruoštų šaldytų rinkinių egzotiškiems glotnučiams.
Naminis limonadas
Svarbiausi ingredientai – iš natūralių sulčių ir cukraus pagamintas sirupas bei gazuotas beskonis stalo vanduo.
Mokteiliai
Taip vadinami nealkoholiniai kokteiliai. Dabar galima rasti visų alkoholinių kokteilių nealkoholinius atitikmenis, tad pasiūlykite svečiams ir nealkoholinio “Aperoll Spritz”, ir nekaltosios “Kruvinosios merės” bei kitų. Kokteiliai suteiks progą pasirūpinti, kad vestuvių gėrimų meniu būtų labai turtingas.
Nealkoholinis vynas / gazuotas vynas
Puikaus skonio nealkoholinis vynas vestuvėms ar gazuoti vynai gaminami ne tik iš vynuogių, bet ir įvairiausių uogų.
Punčas
Dažniausiai punčas gaminamas iš vyno, sulčių, cukraus. Vyną pakeiskite raudonomis sultimis, atvėsinta kinrožių žiedų arbata ar nealkoholiniu vynu ir turėsite puikų vasarišką gėrimą. O ir patiekiamas punčas dailiai, tad itin tiks kaip gėrimas vestuvėms.
Receptai
Nealkoholinis Mimoza kokteilis
Apelsinų sulčių (skaniau – natūralios)
“Sprite”
Gazuoto vandens su citrinų skoniu
Sumaišykite viską lygiomis dalimis, taurę papuoškite apelsino skiltele.
Mango Mulas
Keletas skiltelių agurko
30 ml skysto medaus
50 ml mango piurė
50 ml šviežių laimo sulčių
50 ml imbierinio alaus
Ledo
Sudėkite medų ir agurkus į taurės apačią. Sumaišykite kitus ingredientus kokteilių plaktuve ir užpilkite ant viršaus.
Mėlynių nealkoholinis Mohito
6–8 lapeliai mėtų
Sauja mėlynių
80 ml laimo sulčių
80 ml paprasto sirupo
Šlakelis gazuoto vandens
Švelniai sutrinkite mėlynes taurėje. Pasilikite keletą papuošimui. Visus kitus ingredientus suplakite ir įpilkite į taurę virš mėlynių tyrės.
Skanaus!