Filtras
Keksiukai. Aut.Prestige Idea

~2013-06-09~

VESTUVIŲ MENIU - KĄ PASIRINKTI?

Dažniausiai jaunieji negalvoja KOKIO maisto norėtų per vestuves, o pasirenka iš pasiūlytų toje vietoje, kur rengs ceremoniją. Apgalvokite kiekvieną meniu detalę ir svečius nustebinkite puikiu maistu, o ne įprastomis mišrainėmis. Mes turime jums keletą idėjų.

Apgalvokite temą

Turbūt jau mintyse turite susikūrę savo vestuvių viziją ir galite apibūdinti jų tema keliais žodžiais - tradicinės kaimiškos, modernios, romantiškos paplūdimio ar elegantiškos restorane. Prie viso to priderinkite maistą, kuris atspindėtų vakaro nuotaiką. Pajūryje užtektų dailių paprastų užkandėlių, sodyboje galite uždegti daug grilių ir kepti mėsą svečių akivaizdoje, o restorane nustebinti kažkuo labai subtiliu.

Pasinaudokite regiono privalumais

Jei vestuvės vyks ne didmiestyje, o kokiame nors Lietuvos regione, pasidomėkite kas ten skanaus. Gal ten kepa nuostabius skruzdėlynus, o gal pajūryje vykstančiose vestuvėse svečius pradžiuginsite šviežiai rukyta žuvimi. Taip pat įdomu išbandyti ir senoviškus dzūkiškus, žemaitiškus ar kitus regioninius patiekalus.

Paverskite maistą pramoga

Kodėl maistą turi atnešti padavėjos lėkštėse? Gaminimą ir valgymą galima paversti smagiu procesu. Pakvieskite suši meistrą ir jis gali sukti japoniškuosius gardėsius svečių akivaizdoje, o norintys galės išmokti juos gaminti. Šašlykus “gyvai” gali kepti tikras gruzinas, o ispaniško maisto šefas milžiniškoje keptuvėje gali ruošti paelja ir pasakoti apie šio patiekalo subtilybes.

Visi kartu

Sukurkite draugišką ir šeimyninę atmosferą dalindamiesi pagrindiniais patiekalais. Tegu kiekvieną patiekalą atneša didžiulėje lėkštėje ir patiekia stalo centre, bulvės gali garuoti irgi viename puode, salotos - kitame. Kiekvienas įsidėjęs norimą kiekį siųs kitam ir taip sukursite labai jaukią atmosferą.

Meniu - jums

Vestuvės - jaunavedžių diena, todėl pasistenkite per jas labiausiai pradžiuginti save. Viena iš idėjų - patiekalus rinktis, tokius, kurie ką nors jums reiškia ar juos labiausiai mėgstate. Gal per pirmąjį pasimatymą vaikščiojote parke iš valgėte “hotdogus”? Patiekitų jų svečiams ir papasakokite visą istoriją.

Skirkite dėmesio patiekimui

Svečiai labiausiai valgo ne burna, bet akimis ir visad prisimins ne kokio skonio buvo patiekalas, bet kaip visa tai atrodė. Būkite originalūs ir maistą patiekite originaliai - sriubą galite supilti į išskaptuotą moliūgą ar supilstytą į kokoso riešutų kevalus. Salotas papuoškite gėlių žiedais, o spalvinguosius šaltibarščius supilstykite į mažas taureles su skiltele bulvės.

Mažiau yra daugiau

Auksinė taisyklė galioja ir maistui. Nereikia persistengti nei su kiekiais, nei su patiekalų gausa. Svarbu keletas užkandžių, skanus pagrindinis patiekalas ir viskas. Daug dailiau puota atrodys be musėmis nutūptų mišrainių bliūdų ar apdžiūvusios duonos kalnų.

Medaus mėnesio meniu

Jei nesugalvojate derančio vestuvių temai maisto, “priderinkite” jį prie medaus mėnesio. Gal vykstate į Ispanijos salas - gaspačo sriuba, tortilla de patatas užkandžiams ar paelja tikrai nustebins svečius. Kiekviena šalis turi išskirtinį meniu, o juo pasimėgauti gali ir jūsų svečiai. Tai būtų toks pirmas pasisveikinimas su medaus mėnesiu.

 Nuotrauka "Linas foto", dekoro autoriai - "Prestige Idea"

1528697354naujos_tendencijos_foto_fotana.lt.jpg

2018 VESTUVIŲ TENDENCIJOS IR NAUJOVĖS

Food project nuotrauka

VESTUVIŲ MENIU. KAS BUS POPULIARU 2016 METAIS?

Vestuvių paroda Vilniaus Rotušėje žurnalo viršelis

VESTUVIŲ PARODOS 2015 ŽURNALAS: DAUGYBĖ PATARIMŲ

Vestuviu_fotografas_Fotoidile.lt

KIEK SUSITAUPO VESTUVĖMS RUDENĮ?

VESTUVIŲ TENDENCIJOS 2015-ais - 10 KARŠČIAUSIŲ PASIŪLYMŲ

VESTUVIŲ NAUJOVĖS 2015-ais - 10 KARŠČIAUSIŲ PASIŪLYMŲ

Okto photography nuotrauka

2014 vestuvių tendencijos: vintage detalės ir sezoninis meniu

Vietoje stiklinių

10 IDĖJŲ, KAIP PANAUDOTI STIKLAINIUS VESTUVĖSE

Daugiau
naujienų

ajax loader